Liksom många yngre fans av the Doors blev Leah Moore berusad av deras aura, deras mysterium, när hon var tonåring. Komikerförfattaren minns att de introducerades till bandet via 1987 The Lost Boys, särskilt Jim Morrison-affischen som vampyr tonåringarna höll i sin grotta. Sedan, 1992, övertygade hon sina fysiklärare att ta sin klass för att besöka Morrisons grav under ett klassrum till Paris.

”Det höll på med regn, helt slog ner det, och där var vi, ett riktigt uppåtriktad gäng nördiga 13- eller 14-åriga barn i regnrockar, men att stå där i hans grav kände monumentalt, verkligen episkt,” berättar hon i Rolling Stone. ”Alla blommor och rökelsepinnar och graffiti.”

Nu har Moore i uppdrag att skriva sitt favoritbands historia i serietidning till heders på 50-årsjubileumet av 1970-talets Morrison Hotel. Under den 13 oktober kommer Z2 Comics grafiska roman att täcka själva albumet och eran som föregick det: Vietnamkriget, Civil Rights-rörelsen, månlandningen, Charles Manson-morden, spelningarna som bandet spelade, de gånger de var arresterade och de ikoniska musikerna som de träffade. Enligt Moore kommer John Lennon att göra en komo.

By BRENNA EHRLICH

Nyheter

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *