X
X
Tillbaka till början
X
X

Shango

  1. Startsidan
  2. /
  3. Shango

Shango

Info om Shango

Shango var en amerikansk rockkvartett som spelades in 1969 och 1970. De minns bäst för sitt enda Hot 100-diagramutseende med låten ”Day After Day (It’s Slippin ’Away)”.

Bandet debuterade som renässans 1968, med en enskott singel ”The Hi-Way Song” på GNP Crescendo, som inte kartlade. Strax därefter bytte de namn till Shango. Hela line-up bestod av Tommy Reynolds (tangentbord, slagverk; senare av Hamilton, Joe Frank & Reynolds), Richie Hernandez (gitarr), Malcolm Evans (bas) och Joe Earle (trummor, listade på omslaget till A&M-albumet som Joe Barile). Hernandez och Evans hanterade de flesta sångarna.

Shangos mest kända inspelning var deras debutsingel, en novibisk hit från Karibien från 1969, kallad ”Day After Day (It’s Slippin ’Away)” från deras självtitulerade album Shango på A&M. Tillverkad av Jerry Riopelle och samskrivna av Riopelle, Stuart Margolin och Reynolds, hånade det samtida dommedags förutsägelser om att Kalifornien var avsett att förstöras (antagligen mycket snart) av en jordbävning. Spåret nådde # 57 på Billboard-listorna i USA. Det var faktiskt en större hit i Kanada, där det smyckade in i topp 40 och toppade nr 39 på de kanadensiska RPM-listorna.

Efterföljande A & M-singlar var floppar. Shango släpptes av A&M efter deras första album, men plockades upp av ABC / Dunhill och tilldelades producenten Steve Barri. De spelade in ett album för ABC / Dunhill; albumets ledande (och enda) singel ”Some Things A Man’s Gotta Do” hit # 107 på Billboard i juli 1970. Shango upplöstes kort därefter, med Reynolds som nästan omedelbart flyttade till Hamilton, Joe Frank & Reynolds.

Hemsida: 

Album
1969 – Shango
1970 – Trampin’

källa:wikipedia

Om Oss

Här kan du/ni ta del av diverse begagnade CD och LP skivor. Ta del av innehållet och se om det finns något som ni är intresserad av. Du kan lyssna på skivorna här på sidan. Kontakta oss vid eventuella problem med låtarna.

Hitta Oss

LA SkivButik
Hagåkersgatan
261 42 Landskrona
(+46) 076 34 14 977
info@laskivbutik.se

Copyright LA Skivbutik 2020