X
X
Tillbaka till början
X
X

Michaele Jordana

  1. Startsidan
  2. /
  3. Michaele Jordana

Michaele Jordana

Info om Michaele Jordana

Michaele Jordana, även känd som Michaele Berman, är en kanadensisk konstnär och musiker. Hon började sin karriär på 1970-talet som en fin konstnär och superrealist målare, och hennes livstorleks kvål målningar av slaktade valar i norra Kanada finns i samlingarna i National Gallery of Canada och Art Bank. Hennes första show ”Oceans of Blood” ställdes ut på Isaac’s Gallery i Toronto, Ontario. Genom att skildra jättevarelserna med oskyldighet och skönhet och presentera slakten på ett sätt som samtidigt var chockerande men också stiliserat och estetiskt övertygande, lockade hon publiken att titta och ta sig an med frågan om djurrätter mitt i kontroversen av säl jakterna .

Efter att ha bott i arktis för att vara i närheten av de mytiska varelserna som hon skildrade i målningarna skapade Berman performancekonst stycket ”The Rites of Nuliajuk”, som markerade början på hennes övergång från fin konstnär till musiker. I samarbete med sin partner Douglas Pringle och deras produktionsföretag Peak Productions började Berman att komponera musik och skapa scenen av Michaele Jordana. Med sitt band, The Poles, blev Jordana ett fyrtecken i den nya vågrörelsen och slog en spår för kvinnliga musiker i Kanada.Med sin hit singel ”CN Tower” vann polerna den första U-Know Award, nominerades till en Juno, och var stamgäster på legendariska punkplatser inklusive Max’s Kansas City, El Mocambo och CBGB, där de spelade tillsammans Devo och Ramones. Alltid en mästare för dem som inte kunde tala för sig själva, på 1980-talet regisserade Jordana Berman och producerade de prisbelönta dokumentärerna ”Moving with the Light” och ”Face to Face” som var banbrytande av hjälpmedelsteknologi, eftersom Jordana möjliggjorde syndromets ungdom att kommunicera genom införandet av konst, ljusa och färgade geler och senare beväpna dem med videokameror för att gå ut i världen och spränga stereotyper.

Jordana tog en hiatus från världen av ny vågmusik för att få ett barn, Ramona Pringle, och fortsatte med att integrera konst och musik i sina framtida verk som multiplatformartist. Hennes scenutställning Storming Heaven, en rockopera som kastade en dystopisk blick på verkligheten i djurförsök, spelade för utsålda publik på DuMaurier Center i Toronto och turnerade till USA.I mitten av 1990-talet började Jordana använda sin fotorealistiska prägel på digital konst och design, och tillsammans med Pringle började integrera nya medieplattformar i deras arbete och producerade musikkonst och video för webben. År 2000 hade Peak Productions utvecklats till Peak Media Collective, ett kollektiv av konstnärer, filmskapare, ingenjörer och andra kreativa sinnen, arbetat självständigt och samarbetat i stora skala offentliga installationer som The Media Tree på Casino Niagara och Winter Sky, en 24 000- kvadratfot (2.200 m2) videofresco i Sherway Gardens i Toronto. Jordana fortsätter att arbeta vid rodret för Peak Collective, som den kreativa chefen för multiplatformprojekt och integrerar sin specialisering inom olika kreativa områden.Som konstpedagog har hon undervisat kurser i visuell konst, videoproduktion, media och design och speldesign under hela sin karriär vid institutioner inklusive konstskolorna vid York University, University of Guelph och University of Ontario Institute of Technology, där hon utvecklade och undervisade ritning för animatörer och spelvärldar för speldesigners. Senast har Michaele varit professor och koordinator för programmet inom digital animation och speldesign och utveckling vid Centennial College Center for Creative Communication.

Hemsida: Michaele Jordana

Album
1980 – Romance At The Roxy
Singlar & EPs
1980 – I’m Eighteen
1980 – Panic
Okänt Michaele Jordana and The Poles (2) – C.N. Tower

källa:wikipedia

Om Oss

Här kan du/ni ta del av diverse begagnade CD och LP skivor. Ta del av innehållet och se om det finns något som ni är intresserad av. Du kan lyssna på skivorna här på sidan. Kontakta oss vid eventuella problem med låtarna.

Hitta Oss

LA SkivButik
Hagåkersgatan
261 42 Landskrona
(+46) 076 34 14 977
info@laskivbutik.se

Copyright LA Skivbutik 2020