X
X
Tillbaka till början
X
X

Karla DeVito

  1. Startsidan
  2. /
  3. Karla DeVito

Karla DeVito

Info om Karla DeVito

Karla DeVito (född 29 augusti 1953) är en amerikansk skådespelerska och sångare.
DeVito deltog i Willow Crest Grade School i Mokena, Illinois och Lincoln-Way High School i New Lenox, Illinois. Hon dök upp i skådespelningar och var den första platsen för Homecoming Queen. Under sitt förstaårsår gick hon med i Chicago cast of Godspell. År 1971–72 studerade Karla med Jo Forsberg på Second City Company i Chicago och ingick i gruppen Second City Children’s Theatre, med Bill Murray. 1973 hade hon en i rollen i det populära stycket Hair.

DeVito startade sin karriär 1972 och kom med i det nationella företaget Godspell. Några år senare blev hon sångare för bandet Orchestra Luna, och därigenom gick hon med i rollen i Jim Steinmans show Neverland, som hade en körning som verkstadsproduktion vid Kennedy Center 1977. Två månader senare åkte DeVito på turné med Meat Loaf och Jim Steinman med deras album Bat Out of Hell. Hon ses sjunga med Meat Loaf i videoklippet ”Paradise by the Dashboard Light” och ”Bat Out of Hell”, synkroniserat med den ursprungliga sången av Ellen Foley. Efter att ha avslutat denna turné återvände hon till teatern i en off-broadway-version av Cole Porters Jubileum och LaMamas produktion av A Midsummer Night’s Dream, och fortsatte sedan med att spela huvudrollen i The Pirates of Penzance på Broadway där hon träffade framtida maken, Robby Benson. Hon spelade på Jim Steinmans enda soloalbum, Bad for Good, på spåret ”Dance in My Pants” och dess efterföljande musikvideo.1981 släppte DeVito sitt debut soloalbum, Is This a Cool World eller What? och spåret Bloody Bess var avsett att vara en rockmusikal om en kvinnlig pirat på 1700-talet.

DeVito bidrog också med bakgrundsröst för sådana grupper som Blue Öyster Cult and the Sorrows. Som soloartist öppnade hon shower för Hall & Oates och Rick Springfield på 1980-talet.DeVitos andra album, Wake ’Em Up i Tokyo släpptes av A&M 1986. Hennes låt, ”We Are Not Alone”, var med i filmen The Breakfast Club (1985). ”Nobody Makes Me Crazy Like You Do”, spelades in av Diana Ross på hennes album Swept Away. 1989 uppträdde DeVito i South Carolina och återvände 1990 som en del av ”An Evening of Andrew Lloyd Webber”. 1990 spelade DeVito med i filmen Modern Love och sjöng på två av låtarna för soundtracket. 2002 sjöng Karla delen av Elizabeth för CD-inspelningen av Graham Russells rockopera The Heart of the Rose som hade en begränsad utgåva på CD. 2016 bidrog hon med sång till Meat Loafs Braver Than We Are.

Hemsida: Karla de Vito

Album
1981 – Is This A Cool World Or What?
1981 – Interchords
1986 – Wake ’Em Up In Tokyo
Singlar & EPs
1981 – Midnight Confession / Just Like You
1981 – Almost Saturday Night / Bloody Bess
1981 – Jim Steinman With Karla Devito – Dance In My Pants
1981 – Cool World 
1981 – Just Like You
1982 – Santa Claus Is Coming To My House

 

källa:wikipedia

Några Låtar Av Karla DeVito

Om Oss

Här kan du/ni ta del av diverse begagnade CD och LP skivor. Ta del av innehållet och se om det finns något som ni är intresserad av. Du kan lyssna på skivorna här på sidan. Kontakta oss vid eventuella problem med låtarna.

Hitta Oss

LA SkivButik
Hagåkersgatan
261 42 Landskrona
(+46) 076 34 14 977
info@laskivbutik.se

Copyright LA Skivbutik 2020