X
X
Tillbaka till början
X
X

Doctors Of Madness

  1. Startsidan
  2. /
  3. Doctors Of Madness

Doctors Of Madness

Info om Doctors Of Madness

Doctors of Madness var ett brittiskt protopunk art-rockband som var aktivt som ett inspelnings- och turnéband från 1975 till slutet av 1978. De hittade beröm och erkännande av kulturnivå på 70-talet, men hade liten kommersiell framgång. Sedan dess har de kommit att betraktas som främsta rörelser som var föregångare till den senare punkrörelsen.

The Doctors of Madness bildades 1974 i en källare i Brixton, södra London, av bandets kompositör och sångare / gitarrist Richard Strange, känd som ’Kid’ Strange. För att tillhandahålla en plattform för hans musikaliska idéer och kompositioner, som analyserade nervkulturer i urban kultur och kontrollsystem, gick Strange samman med Stoner (Colin Bentley: basgitarr, sång), Peter DiLemma (Pete Hewes: trummor, sång) och Urban Blitz (Geoff Hickman: elektrisk fiol, baritonviolek och blygitarr) för att ge en länk mellan tidigt 1970-talets progressiva rock och glamrock av David Bowie och Roxy Music och den senare 1970-talets punkrock av Sex Pistols och The Clash. Strange citerade The Velvet Underground och författaren William S. Burroughs som stor påverkan på bandets musik, som smälte avantgardisk hårdrock med snedställda kvasiklassiska toner.1975: Manager Bryan MorrisonI mars 1975 började bandet spela spelningar på en pub i Twickenham, sydvästra London, där de upptäcktes av en talent scout för musikchef Bryan Morrison, som hade hanterat Pink Floyd, Syd Barrett och Marc Bolan. Morrison kom för att träffa dem och blev imponerad. Morrison och hans dåvarande partner Justin de Villeneuve inledde en intensiv publicitetskampanj för att marknadsföra bandet, som inkluderade ett uppträdande på BBC: s premiärtid i Storbritannien, The Twiggy Show.

De var öppningen på den tre dagar långa Great British Music Festival på Olympia i London den 31 december 1975. Bandet signerade till Polydor Records för Storbritannien och Europa.The Doctor of Madness var BBC Radio John Peel Show med konstnärer den 25 november 1976, och fick brittisk TV-exponering under 1975/76 på Twiggy Show och även Janet Street-Porter Show.1975-1978: Rundturer, teaterstilDoktorerna i galenskap turnerade i stor utsträckning i Storbritannien och på kontinentaleuropa och spelade i Frankrike, Tyskland, Nederländerna, Belgien, Luxemburg, Schweiz, Danmark och Sverige. Deras tidiga scenshower, där Strange uppträdde med färgat blått hår och Stoner bar smink i skelettstil, införlivade kostymer, rekvisita, smink, projicerade bakgrundsbilder, rök, strobelys, teatralisk belysning och tejpade ljudeffekter. Stoner erinrade om att de hade velat skapa ”en riktigt upprörande bild för att matcha de låtar Richard skrev”. Strange talade om en filmisk stil med låtskrivning, ”där bilderna kommer in och ut, och inte har mycket mening på en rationell nivå, mer på en sensorisk … mycket sleazy, underjordisk och upprörande.” Stödhandlingar under deras storhetstid inkluderade The Sex Pistols (Middlesbrough 1976), The Jam (London Marquee vid flera tillfällen 1976), Joy Division (som ”Warszawa” Manchester 1976) och Simple Minds (som ”Johnny and the Self Abusers” Falkirk 1976) . Richard ’Kid’ Strange var bästa man i Dave Vanian’s (of the Damned) bröllop.Bandets turneringschef och ljudingenjör var Dave ’Hobbs’ Hilsden, som Strange kallade ’Obbsy’. Hilsden var därefter ljudtekniker, vägchef och besättningschef för Motörhead i 30 år fram till sin död 2015.

Hemsida: Doctors of Madness

Albums
1976 – Figments Of Emancipation
1976 – Late Night Movies, All Night Brainstorms
1978 – Sons Of Survival
2002 – Live – Into The Strange ‎(CD, Album)
2019 – Dark Times ‎(CD, Album)
Singlar & EPs
1976 – Waiting ‎(Flexi, 7″, S/Sided, EP)
1977 – Bulletin / Waiting
Compilations
1978 – Doctors Of Madness ‎(2xLP, Comp, Aut)
1981 – Revisionism ‎(LP, Comp)
2017 – Perfect Past: The Complete Doctors Of Madness ‎(3xCD, Comp + Box)

källa:wikipedia

Några Låtar Av Doctors Of Madness

Om Oss

Här kan du/ni ta del av diverse begagnade CD och LP skivor. Ta del av innehållet och se om det finns något som ni är intresserad av. Du kan lyssna på skivorna här på sidan. Kontakta oss vid eventuella problem med låtarna.

Hitta Oss

LA SkivButik
Hagåkersgatan
261 42 Landskrona
(+46) 076 34 14 977
info@laskivbutik.se

Copyright LA Skivbutik 2020