X
X
Tillbaka till början
X
X

Barrabás

 1. Startsidan
 2. /
 3. Barrabás

Barrabás

Info om Barrabás

Barrabás är en spansk musikalgrupp, mest framgångsrik på 1970- och 1980-talet när de leddes av trummisen och producenten Fernando Arbex. Gruppens musikaliska stil var ursprungligen latin rock med jazz och funk påverkan, och utvecklades senare till ett mer disco-orienterat ljud.

Arbex bildade Barrabás 1971 när hans tidigare band, Alacrán, delades. Han och Alacráns basgitarrist och sångare Ignacio ”Iñaki” Egaña förenades av flera andra musiker för att förbereda inspelningen av deras debutalbum Wild Safari som släpptes senare samma år. Dessa var filippinska gitarristbröder Ricky och Miguel Morales; Den portugisiska tangentbordspelaren Juan Vidal och den kubanska slagverkaren, saxofonen och flöjtspelaren Ernesto ”Tito” Duarte. Wild Safari skapade hit-singlarna ”Woman” och ”Wild Safari” som var framgångsrika i olika länder i Europa och Amerika, inklusive USA och Kanada. Gruppen turnerade också i hela Latinamerika. Arbex tog bort Egaña från gruppen efter inspelningen av Wild Safari, och beslutade också att ytterligare minska sitt eget engagemang som musiker, anställde två nya medlemmar, José Luis Tejada och José María Moll, som sångare och trummis. Moll hade spelat live med Barrabás från början, där Arbex bara spelade på Wild Safari. Denna nya line-up spelade in två album, Power 1973 och Soltad a Barrabás! 1974.

Det senare albumet innehöll hitsingeln ”Hi-Jack”, som nådde nummer 1 i Spanien och täcktes framgångsrikt av den amerikanska jazzmusikern Herbie Mann 1975. Moll lämnade sedan bandet efter oenighet med de andra medlemmarna och ersattes av Daniel Louis. Med populariteten av disco i mitten av 1970-talet rörde Barrabás sig i den riktningen och producerade ett antal mindre hits. Det var en ny line-up förändring när Tejada och Ricky Morales lämnade för att ersättas av Ernie Garrett på gitarr och sång. Garrett tvingades snart att lämna bandet med hjärtproblem och Barrabás upplöstes 1977. Arbex rörde sig sedan helt mot att skriva och producera musik för andra artister.

Gruppen reformerades 1980 med en ny linje. Varken Morales-bröderna, Vidal eller Louis var inblandade och ersattes av den återvändande Moll, den kostrikanska gitarristen ”Koky” Maning, basisten ”Susy” Gordaliza och tangentbordspelaren Armando Pelayo. Denna line-up inspelade två album innan de släpptes av deras skivbolag, RCA, och därefter Tejada, Maning, Gordaliza och Pelayo alla kvar. Miguel Morales och Iñaki Egaña återvände sedan för inspelningen av 1983-albumet Prohibido för CBS. Barrabás fortsatte i mindre skala efteråt under ledning av Moll, fortfarande åtföljd av Egaña och Miguel Morales, med Duarte och andra musiker som hjälpte till både live och i studion. Ett antal album spelades in på 1990-talet, bestående av återinspelningar av låtar från 1970- och 1980-talet.

Hemsida: Barrabas

Album

 • Wild Safari – 1971 (AKA Barrabás)
 • Power – 1973
 • ¡Soltad a Barrabás! – 1974 (AKA Release Barrabás or Hi-Jack)
 • Heart of the City – 1975 (AKA Check Mate)
 • Watch Out – 1975 (AKA Desperately)
 • Swinger – 1976 (AKA Barrabás or Watch-Out)
 • Piel de Barrabás – 1981
 • Bestial – 1982
 • Prohibido – 1983
 • Barrabás Power – Abraxa – 1994
 • Grandes Éxitos – 1997
 • Vive – 1999

källa:wikipedia

Några Låtar Av Barrabás

Om Oss

Här kan du/ni ta del av diverse begagnade CD och LP skivor. Ta del av innehållet och se om det finns något som ni är intresserad av. Du kan lyssna på skivorna här på sidan. Kontakta oss vid eventuella problem med låtarna.

Hitta Oss

LA SkivButik
Hagåkersgatan
261 42 Landskrona
(+46) 076 34 14 977
info@laskivbutik.se

Copyright LA Skivbutik 2020