X
X
Tillbaka till början
X
X

Bad English

  1. Startsidan
  2. /
  3. Bad English

Bad English

Info om Bad English

Bad English var en angloamerikansk hårrock / glammetall-supergrupp bildades 1987. Den återförenade Journey-keyboardisten Jonathan Cain med sångaren John Waite och bassisten Ricky Phillips, hans tidigare bandkamrater i The Babys, tillsammans med Journey-gitarristen Neal Schon och trummisen Deen Castronovo. Medlemmarna bestämde sig för ett namn på bandet medan de spelade pool. John Waite missade ett skott och Jonathan Cain kommenterade hur illa hans ”engelska” var (med hänvisning till snurret som en spelare sätter på cue bollen) och bandet beslutade att använda frasen.

Jonathan Cain och gitarristen Neal Schon, som båda hade haft enorm framgång i Journey, bildade dåligt engelska med Waite efter att Journey upplöstes. De förenades av Ricky Phillips, som hade spelat bas för Babys på två album med Waite och Cain, och trummisen Deen Castronovo. Den eponymt betitlade debutalbumet var en stor säljare och innehöll tre topp-40 hit-singlar: nummer ett hit ”When I See You Smile” skriven av Diane Warren, topp 10-hit ”Price of Love” och ”Possession.” Ett annat spår från debutalbumet ”Best of What I Got”, som också var med i soundtracket till 1989-filmfilmen Tango och Cash, släpptes som en reklam singel till Rock Radio, där melodin knäckte toppen 10.

Bandets andra album, Backlash (1991), kom och gick utan fanfare. Den enda singeln, ”Straight To Your Heart”, missade topp 40, och toppade nr 42. Ricky Phillips skriver på sin webbplats att gruppen hade delat företaget innan det andra albumet hade blandats. Både Phillips och gitarrist Neal Schon uttryckte frustration över ”pop” -sidan av bandets låtar och ville ha en hårdare kant. I slutändan visade det sig vara bandets ångring när alla lämnade sig för att bedriva andra projekt. I senare intervjuer avslöjade Waite att även om han älskade spela för stadionstorlekar, var han obekväm med företagets rockbild som han kände att bandet hade presenterat och har varit en soloartist sedan dess. Schon och Castronovo gick vidare med det nyskapande rockbandet Hardline 1991; emellertid skulle båda lämna gruppen inte långt efter släppten av deras debutalbum, med Schon som förföljde andra projekt och Castronovo gick med i Ozzy Osbourne’s band. I mitten av 1990-talet gick Schon igen med Kain i en reformerad resa. Castronovo gick också med i Journey 1998 och slutligen lämnade han 2015. Han blev senare medlem i Dead Daisies och Revolution Saints. Samtidigt återvände Phillips till sessionarbete och spelade in med artister som Coverdale / Page, Bobby Kimball och Eddie Money, innan han gick med i Styx i början av 2000-talet. John Waite återvände till sin solokarriär.

Hemsida: Bad English

Studio album
1989 – Bad English
1991 – Backlash
Samlings album
1995 – Greatest Hits

källa:wikipedia

Singlar
1989 – Forget Me Not
1989 – When I See You Smile
1989 – Price of Love
1989 – Best of What I Got
1990 – Heaven Is a 4 Letter Word
1990 – Possession
1991 – Straight to Your Heart
1991 – Time Stood Still

Några Låtar Av Bad English

Om Oss

Här kan du/ni ta del av diverse begagnade CD och LP skivor. Ta del av innehållet och se om det finns något som ni är intresserad av. Du kan lyssna på skivorna här på sidan. Kontakta oss vid eventuella problem med låtarna.

Hitta Oss

LA SkivButik
Hagåkersgatan
261 42 Landskrona
(+46) 076 34 14 977
info@laskivbutik.se

Copyright LA Skivbutik 2020